Huwelijk en geregistreerd partnerschap

Ook als u niet twijfelt zijn huwelijkse voorwaarden geen overbodige luxe

Mensen die trouwen of hun partnerschap laten registreren, beschikken volgens de wet voortaan over één gemeenschappelijk vermogen, tenzij zij voorafgaand aan de huwelijksvoltrekking of de registratie voorwaarden laten maken bij de notaris. Zonder voorwaarden wordt ook alles wat ze in de toekomst verkrijgen, gemeenschappelijk. Alleen schenkingen en erfenissen waarvan de schenker of erflater heeft bepaald dat ze niet gemeenschappelijk zijn, vallen erbuiten.

Huwelijkse voorwaarden en partnerschapsvoorwaarden kunnen bij voorkeur beter vóór het huwelijk of de registratie worden vastgelegd. Worden huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden tijdens het huwelijk of het partnerschap vastgelegd dan is dit ingewikkelder en kostbaarder, onder meer omdat een en ander dan aan de rechter dient te worden voorgelegd.

Bij het maken van huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden is er een grote mate van vrijheid. De inhoud hiervan is derhalve zeer afhankelijk van uw situatie en wensen. De notaris kan u hierover meer uitleg geven.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met één van onze notarissen of kandidaat-notaris via info@kernnotarissen.nl of telefonisch 0341-41 71 14.

Wonen

Zonder zorgen!

Lees meer

Samenleven

Belangrijke zaken goed geregeld

Lees meer

Erven

Later is nu

Lees meer

Ondernemen

Advies met persoonlijk karakter

Lees meer