Beleid Coronavirus

Geplaatst op: 15 maart 2020

Beleid Coronavirus

Kern notarissen volgt in haar beleid rond het Coronavirus (Covid-19) de richtlijnen van het RIVM. Dit bericht is bijgewerkt op 23 mei 2020.

Naar aanleiding van het aangescherpte RIVM-beleid heeft Kern notarissen een overzicht gemaakt welke gevolgen dit heeft voor geplande besprekingen en het tekenen van akten, bezoekers aan kantoor en voor medewerkers.

1. Tekenen van akten 

Uitgangspunt is dat het tekenen van akten in principe gewoon door gaan. Wel proberen wij zoveel mogelijk akten bij volmacht te tekenen. Er zijn akten waarbij de wet voorschrijft dat de persoon zelf moet tekenen. Voorbeelden hiervan zijn een hypotheek, testament, levenstestament. In dat geval dient u dus op kantoor de akte te tekenen.

Als het mogelijk is om de akte per volmacht te tekenen, dan nemen wij contact met u op.

Het verzoek is om met alleen partijen die de akte moeten tekenen naar de afspraak te komen.

Iedereen tekent met eigen nieuwe (schone) pen. Deze zijn beschikbaar bij ons op kantoor.

Wilt u als klant de afspraak liever uitstellen dan kan dat in de meeste gevallen. U kunt dan met ons bellen of mailen. Indien u met meerdere partijen een afspraak hebt staan, zoals bij de overdracht van een woning, dan moet u dit uiteraard in overleg met alle partijen doen.

2. Besprekingen 

Wilt u een bespreking of heeft u een afspraak voor een bespreking staan? Dit kan, maar bij voorkeur telefonisch of anderszins, neem dan hierover contact met ons op. Voor afspraken met klanten thuis, op hun kantoor of elders op locatie geldt dat in overleg steeds moet worden bekeken of die doorgang kunnen vinden.

Als u een gemaakte afspraak wilt uitstellen verzoeken wij u contact op te nemen. Voor afspraken die gepland staan tot en met 6 april wordt contact met u opgenomen om te bespreken om de afspraak door te laten gaan of deze te verplaatsen.

3. Bezoekers aan ons kantoor

Om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, verwachten wij van bezoekers aan ons kantoor dat zij zich ook aan de richtlijnen vanuit de RIVM houden, dus bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts verzoeken we u om niet naar kantoor te komen en contact met ons op te nemen om een oplossing te zoeken.

Bij aanwezigheid in ons kantoor vragen wij u de richtlijnen te blijven volgen, dus:

  • geen handen schudden;
  • bij binnenkomst uw handen wassen;
  • gepaste afstand houden, en
  • hoesten/niezen in de elleboog.

U mag erop rekenen dat onze medewerkers van hun kant dezelfde richtlijnen opvolgen.

4. Medewerkers 

Medewerkers werken voor zover mogelijk vanuit huis. Medewerkers met enige vorm van klachten worden geacht thuis te blijven. Medewerkers die vanuit huis werken zijn zoveel mogelijk bereikbaar. Een reactie zal mogelijk wat langer duren dan u gewend bent. Wij vragen daarvoor uw begrip.

Zo hopen wij de continuïteit en de doorgang van de afspraken de komende weken zoveel mogelijk te waarborgen.

Op onze website zullen wij deze informatie bijwerken in geval er nieuwe richtlijnen van toepassing worden. Raadpleeg daarom regelmatig onze website indien u een afspraak bij ons heeft in de komende weken.