Opvragen testament nu ook mogelijk bij leven

Geplaatst op: 15 november 2019

Opvragen testament nu ook mogelijk bij leven
 

In het Centraal Testamentenregister (CTR) van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) kan nu ook worden gezocht of iemand die nog leeft een testament heeft gemaakt. Voorheen was dit alleen mogelijk als iemand was overleden. Consumenten kunnen dit door de notaris laten doen of zich rechtstreeks bij het CTR melden.

Het komt steeds vaker voor dat iemand niet meer weet of hij of zij ooit voor een testament bij de notaris is geweest. De wens was daarom om ook die mensen te kunnen helpen. Met de komst van een nieuwe applicatie is dat nu mogelijk.

 

Hoe?
(Kandidaat-)notarissen kunnen zoeken via de nieuwe CTR-applicatie. De notaris moet eerst de identiteit van de persoon controleren voordat zij de inlichting kan doen. Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid? Dan kunt u met een legitimatiebewijs op kantoor komen. Daarna kunnen uw gegevens in het register worden opgezocht.

Consumenten kunnen zich tijdens kantooruren ook persoonlijk melden bij het CTR (0900-1144114) in Den Haag. De persoon moet zich hier ook legitimeren. Het CTR zoekt vervolgens de gegevens in het register op. Dit proces is kosteloos.