Week van de Starter: 27 september tot en met 3 oktober

Geplaatst op: 26 september 2020

Week van de Starter: 27 september tot en met 3 oktober

In de week van 27 september tot en met 3 oktober organiseert het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen met woonpartijen de ‘Week van de Starter’. Het doel van deze week is om de positie van starters op de woningmarkt te verbeteren door te zorgen voor een compleet en onafhankelijk overzicht van informatie.

Als starter heb je het niet makkelijk op de woningmarkt. Het woningaanbod is beperkt en de concurrentie is groot. Ook kom je voor veel belangrijke keuzes te staan. Bijvoorbeeld: hoeveel geld kan en wil ik besteden aan een huis? Waar wil ik wonen? En wil ik kopen of huren?

De juiste informatie hebben helpt bij het maken van deze belangrijke keuzes. Maar deze informatie is versnipperd over verschillende organisaties en informatiebronnen. Het is daardoor best moeilijk om snel een compleet overzicht te krijgen van de mogelijkheden die je hebt als starter op de woningmarkt.

Het ministerie van BZK organiseert daarom samen met Aedes, de Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, NVM, De Hypotheekshop, SVn, Vereniging Eigen Huis en NHG de Week van de starter. Het doel van deze week is om starters op de woningmarkt één centrale plek aan te bieden waar zij alle benodigde informatie over het huren of kopen van hun eerste huis kunnen vinden. In de Week van de Starter brengen zij deze centrale plek onder de aandacht door het organiseren van verschillende events voor starters op de woningmarkt.

De website Starten op de woningmarkt is er voor alle starters die voor het eerst een huis willen huren of kopen en willen weten wat daarbij komt kijken. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Wilt u meer weten over het kopen van een huis en het vastleggen daarvan in een koopakte, leveringsakten en hypotheekakte? Neem contact met ons op voor het maken van een (online)afspraak.